23948sdkhjf

Cloetta: Hittills begränsad coronaeffekt – lösvikt påverkas

Konfektyrbolaget Cloetta har hittills noterat en begränsad effekt från coronakrisen.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande kundernas efterfrågan av lösviktsgodis tillfälligt kommer att kunna påverkas negativt.

"Detta till följd av stängning av några försäljningskanaler som biografer samt att ett begränsat antal dagligvaruhandlare vidtagit temporära åtgärder för att minska större grupper av människor framför lösgodishyllor i butik", skriver Cloetta.

Cloetta skriver också att det vad gäller förpackade märkesvaror hitintills "noterat en begränsad effekt på kundorder med undantag för en negativ påverkan i Asien". Bolaget betonar att Asien utgör en mindre del av verksamheten.

Beträffande leverantörssituationen skriver bolaget att det för närvarande inte sett några väsentliga störningar i leverantörskedjan.

"Där det är relevant ökar Cloetta tillfälligt lager av de mest kritiska råvarorna och produkterna", skriver bolaget.

Cloetta skriver även att det för att minimera risken för spridning av corona har utökat desinficeringsrutinerna på ytorna av bolagets butiksställ.

"Efterfrågan från konsument är för närvarande mycket volatil och varierar mellan de olika marknaderna, och det finns en allmän förändring i köpbeteendet bland kunder såsom hamstring av vissa produkter. Det är för närvarande inte möjligt att bedöma den potentiella påverkan detta kan ha på den kommande påskförsäljningen", avslutar bolaget.

Flera dagligvarumarknader i Danmark har tillsvidare stängt sina avdelningar för lösgodis. Det rapporterar Danmarks Radio, DR, som exemplifierar med Coop och Salling Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094