23948sdkhjf

Lavazza och Carlsberg donerar miljoner i coronastöd

Två stora europeiska dryckeskoncerner, Lavazza Group och Carlsberg donerar nu mångmiljonbelopp för att hjälpa till under coronaepidemin.

Läs också: Sänkta volymer för Carlsberg

Lavazza Group med huvudkontor i Turin i den hårt drabbade Pidemonte-regionen i Italien donerar totalt närmare 10 miljoner euro (cirka 110 miljoner kronor). Pengarna går i huvudsak till att understödja medicinska insatser i Italien.

Samtidigt donerar de tre Carlsberg-stiftelserna, Carlsberg-stiftelsen, Nya Carlsberg-stiftelsen och Tuborg-stiftelsen, totalt 95 miljoner danska kronor (cirka 140 miljoner svenska kronor) för att hjälpa till att påskynda insatserna mot Covid-19. Pengarna kommer bland annat att gå till tre internationella forskningsprojekt.

– Covid-19 utvecklas exponentiellt just nu, så vi är glada över att vi snabbt har kunnat mobilisera ett samarbete mellan några av världens ledande forskare för att bidra till att lösa de enorma utmaningar vi står inför, säger Ordförande för Carlsberg-stiftelsen, professor Flemming Besenbacher i en kommentar.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078