23948sdkhjf

Fler vodkaproducenter gör handsprit

Coronaepidemin har orsakat stor brist på handsprit många håll i landet. Därför har nu Kemikalieinspektionen valt att görra ett undantag för vem som får lov att leverera desinfektionsmedel.

Absolut är ett av de företag som börjat leverera sprit för tillverkning av färdig handsprit men nu har även Lantmännen börjat leverera sprit från sin anläggning i Lidköping, det skriver tidningen Livsmedel i fokus.

Närmare 700 000 liter 96-procentig etanol ska nu under en sex veckor lång period levereras till apotek och sjukvård där de förädlas till färdiga desinfektionsmedel.

Även i norr har produktionen av Jukkasjärvi vodka nu ställts om för leverans av sprit till desinfektion.

– Det känns jättehäftigt att man när en marknad väsentligt förändras, som entreprenör kan hitta en affärsmöjlighet som också är en samhällsinsats, säger Maria Jonsson, ägare till och vd för Export Group Lapland till tidningen Affärer i norr.

Tillsammans med företaget c/o Gerd ska den 96-procentiga spriten tappas på pumpflaskor och börja distribueras till företag och sjukhus i norra Sverige under vecka 14.

– Det är en helt ofattbar situation som alla har hamnat i. Nu måste man vara kreativ så man har ett bolag kvar när det här är över, säger Johan Wiklund, en av ägarna till c/o Gerd till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125