23948sdkhjf

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Många restauranganställda förlorar nu sina jobb och kompetens försvinner från branschen. För att stötta en bransch i kris instiftar nu Altia ett stipendium för utveckling och vidareutbildning. Vilka som får Krogfolk-hjälpen, som stipendiet kallas, beslutas av en kommitté bestående av krogprofiler och representanter från Altia.

– Vi älskar och lever med restaurangbranschen och är djupt bekymrade över den kris som den nu står mitt uppe i. Vi vill därför göra vad vi kan för att hjälpa de restauranganställda. Vi hoppas att detta kan ingjuta lite hopp, ge krogfolket kraft att blicka framåt och utvecklas långsiktigt i branschen, säger Helena Lindquist, försäljningsdirektör på Altia, som säljer vin och sprit till restaurangkunder över hela Sverige,

I stipendiekommittén ingår Fredrik Eriksson, kock och krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum, Hedda Bruce, välrenommerad bartender på Tjoget; Jens Odén delägare ESS Group Restaurangdrift AB och Helene Söderberg, driftchef på Ekstedt.

– Restaurangbranschen står nu i en oerhört tuff situation där många anställda blir utan jobb. Därför är det här initiativet mycket bra. Det är betydelsefullt att duktiga medarbetare inte överger branschen. Den här chansen till utbildning kan betyda mycket för unga människor och kanske gör att de stannar, säger Fredrik Eriksson.

Krogfolk-hjälpen finansieras av Altia som både avsätter en grundplåt till fonden och  donerar 5 kronor per såld flaska av OP Anderson Destilleri Organic Dry Gin.

– Sammantaget hoppas vi kunna finansiera en hel klass studenter under 2020, säger Helena Lindquist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.317