23948sdkhjf

Kopparbergs sänker utdelningsförslag

Bryggeriet Kopparbergs styrelse har beslutat att sänka sitt utdelningsförslag för 2019 från 6:50 till 4:75 kronor per aktie som en försiktighetsåtgärd på grund av rådande osäkerhet kring hur covid-19 kommer att utvecklas och dess påverkan på bolagets marknader. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Försäljnings- och produktionsmässigt har året börjat mycket bra och även efter covid-19 utbrottet har vi fortsatt hålla vår försäljning. Det har emellertid kantats med myndighetsbeslut såsom stängda pubar och gränser samt övriga restriktioner men det har vi hittills hanterat bra”, skriver bryggeribolaget.

Trots en annorlunda produktmix har Kopparbergs ökat volymen på sin huvudmarknad Storbritannien, och detsamma gäller för bland annat Sverige, Australien och Finland. Däremot befarar Kopparbergs att volymerna på vissa av bolagets större turistmarknader såsom Spanien, Cypern och Grekland kommer att sjunka kraftigt under året.

Kopparbergs var i slutet av mars tvungna att korttidspermittera 30 heltidstjänster, men nu är samtliga redan på väg tillbaka in i produktion eftersom volymen har ökat inom övriga segment, heter det.

Kopparbergs avser presentera sin kvartalsrapport den 19 maj.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079