23948sdkhjf

Lidl tecknar avtal med fler lokala producenter

Svenska lokala matproducenter har tidigare gått ut med att de behöver stöd från de stora dagligvarukedjorna för att klara sig under coronaepidemin. Lidl var snabba med sitt svar där de uppmanade producenterna att höra av sig till dom.

Resultatet har inte låtit vänta på sig och förra veckan skrev Lidl avtal med tre producenter: Malmö Chokladfabrik, Kalmar Bageri och Hammars bryggeri. Den här veckan skrevs även avtal på mellan Bjärefågel, Aqua Nobel och Emåmejeriet.

– Vi har på väldigt kort tid tecknat avtal med sex nya leverantörer och jag är imponerad av hela vår inköpsavdelning som bidragit till det här. Det här hade inte varit möjligt om det inte vore för vårt sätt att jobba, säger Malin Laurén, inköpsdirektör på Lidl Sverige i en kommentar.

Normalt sett säljer vi våra produkter till flygbolag, tåg och researrangörer, men i och med coronapandemin har vi nu tappat hela resenäringen. Samarbetet innebär att vi kan hålla oss flytande så vi överlever den här krisen, säger Patric Strandqvist, försäljningschef på Aqua Nobel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078