23948sdkhjf

Glutenfria bageriet gick i konkurs – återuppstår hos Bake my day

Det uteslutande glutenfria bageriet FriendsofAdam med bas i Bromma försattes i konkurs i slutet av mars i år. Det kunde också varit slutet för företaget som funnits och verkat sedan 2008, om det inte vore för Bake my day som snabbt gick in och räddade verksamheten.

– Vi har känt till FriendsofAdam under en längre tid och tyckt att det varit ett väldigt fint varumärke. När vi fick reda på vad som hänt så ville vi verkligen inte att det varumärket skulle gå under och vi ville fortsatt kunna erbjuda kunderna de här fantastiska produkterna, säger Daniel Granholm, bagerichef på Bake my day.

Bake my day har redan sedan tidigare ett eget glutenfritt bageri men kommer nu också att baka FriendsofAdams bröd på deras bageri i Huddinge.

– Vi är igång för fullt nu och har flyttat över hela verksamheten. Vi har provbakat upp allting och fått igång produktionen. Vi har säkerställt de produkter som vi tänkt gå ut med och vi lanserar redan nästa vecka, säger Erik Hallström bagerichef för glutenfritt på Bake my day.

Enligt Sebastian Gransäter, försäljningschef på Bake my day kompletteras företagets bestående glutenfria sortiment väl av det nya sortimentet. Målsättningen är att Friends of Adams produkter  ska fortsätta säljas i samma distributionskanaler somt tidigare, om inte fler.

– Ambitionen är att alla som tidigare kunnat köpa FriendsofAdams bröd ska fortsatt kunna köpa det, men även att fler ska få upp ögonen för de här produkterna, säger han.

Bake my day har en egen logistikkedja och kunde i juni förra året bland annat på grund av den börja leverera färskt glutenfritt bröd till butikerna. Något som nu även blir en möjlighet för det nya sortimentet.

– FriendsofAdams utmaning var att de inte hade egen distribution men nu kan vi erbjuda deras bröd i hela Mälardalen. Det är nästan tre miljoner personer som kan få färskt glutenfritt bröd, säger Daniel Granholm, bagerichef på Bake my day.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078