23948sdkhjf

Stor kebabtillverkare byter ägare

Kebabtillverkare Meetab i Linköping har bytt ägare då tidigare huvudägare och vd Tibet Ukus från och med den 1 april valt att avyttra sitt ägande till tidigare minoritetsägare Gabi Hakim med bolag Sebbe Group AB. Samtidigt med honom går investerare Istappen Invest med Johan Öhrn och Michael Öhlund in i bolaget. 

Tibet Ukus kommer stanna kvar i bolaget som anställd försäljningschef.

Gabi Hakim har verkat som entrepenör inom livsmedelsindustrin de senaste åren med bland annat företag som Smörgåsfabriken.

Till ny vd i bolaget utses även Marcus Andersson med bakgrund inom företagsbanksverksamhet och som den senaste tiden jobbat i ett eget managementkonsultbolag.

– Bolaget har jobbat strikt efter FSSC 22000 certifieringen för att långsiktigt kunna bygga upp ett professionellt och starkt bolag för att kunna nå ut med kebaben till detaljhandeln. Med denna nya setup kommer bolaget vara rustat för att ta de sista steg som krävs för att uppnå en dominerande marknadsposition. Vi är övertygande om att vi ytterligare kan flytta in kebaben i folkhemmet och ge folket ett alternativ till fredags tacos, säger han i en kommentar.

Meetab omsätter idag cirka 100 miljoner kronor om året och de nya ägarna har som avsikt att inom fem år växa den omsättningen till över 500 miljoner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079