23948sdkhjf

Löfbergs bildar dotterbolag i grannlandet

Satsar stort och utser ny vd.

Löfbergs  har rönt framgångar och vill nu fortsätta att växa i Finland och har därför beslutat att bilda ett dotterbolag i landet. Som vd för det nya bolaget har Löfbergs utsett Kent Pettersson som är nuvarande försäljningschef på Löfbergs med ansvar för Sverige och Finland.

– Ett jättespännande uppdrag. Vi har fördubblat försäljningen i Finland de senaste fem åren, nu blir uppgiften att säkerställa en fortsatt lönsam tillväxt. Det borde inte vara omöjligt med tanke på den respons vi får i Finland som är världens mest kaffetörstiga land, säger Kent Pettersson, blivande vd för Löfbergs Finland i en kommentar.

Det är framförallt Löfbergs mörkrostade kaffe som rönt framgångar i Finland. Kaffesegmentet som helhet står still, samtidigt som Löfbergs ökat sin försäljning av mörkrostat med cirka 30 procent om året.

– Vi har träffat rätt med vårt mörkrostade kaffe och vunnit många finska kaffeälskares hjärtan. Det ska vi naturligtvis bygga vidare på. Vi kommer samtidigt att utveckla vårt sortiment med kalla drycker, säger Kent Pettersson.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094