23948sdkhjf

Dryckesleverantör byter från internationell till svensk leveranspartner

KGA Logistik, en av Sveriges största distributörer av alkoholprodukter, med kunder som Kiviks Musteri, Brill & Co och Galatea Spirits har nu valt att, när avtalet går ut, byta transportavtal från en internationell jätte till det svenska företaget Inquire, ett företag som inte äger en enda lastbil.

Läs också: Dryckesdistributör flyttar verksamheten

–  Det här är ett helt nytt tänk. Jag ser tydligt hur Inquire kommer in med innovationer och en sällsynt framåtanda. Vi kommer kunna erbjuda ett bättre flöde och fler konkurrensfördelar för våra uppdragsgivare. Samtidigt som vi med lätthet klarar dagens miljökrav och är rustade för morgondagens CSR-krav, säger Roger Törnkvist, vd på KGA Logistik i en kommentar.

Inquire, med bas i Lidköping, firar tio år i år har jobbat med aktörer inom alkoholbranschen tidigare men har även uppdrag med Elgiganten, dess norska ägare Elkjøp samt dess finska motsvarighet Gigantti.

Affärsmodellen som innebär att företaget inte äger sina lastbilar innebär att de inte kan tjäna pengar på antalet transporter utan snare volymerna och flödena i sig.

– Det här företaget startades med insikten om att man kan skapa de starkaste konkurrensfördelarna genom att lyssna på människor snarare än att titta på siffror. Efter tio år har vi också bevisen för att det fungerar. Och det är väldigt glädjande att en aktör som KGA inser vinsten i det och väljer oss, säger Øystein Rønningen, Head of Business Development på Inquire.

Efter en infasningsperiod tar InQuire nu hand om KGA:s fjärrtransporter i hela Sverige. Men arbetet pågår också för fullt inför nästa steg som innebär att InQuire även tar hand om KGA:s samtliga last mile-leveranser i Sverige från och med den 1 oktober 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125