23948sdkhjf

Hon är ny i Svenskmärknings styrelse

Vid Svenskmärkning ABs årsstämma invaldes två nya styrelseledamöter. I styrelsen representeras de tre ägarna LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel.

De nya ledamöterna är Hans Bax, affärsområdeschef egna affärer på Axfood, som ersätter Fredrik Klein, Ica, och Ingrid Eilertz, ny branschchef på LRF, tidigare Jordbruksverket, som ersätter Anders Holmestig, LRF.

Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkning Från Sverige, ägs gemensamt av LRF, Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel. Ägarna representeras av vardera tre ledamöter, handeln har ett roterande system mellan livsmedelskedjorna och styrelsens ordförande byts enligt schema mellan ägarna vart 3 år.

– Inom Svenskmärkning har vi en otrolig kompetent och engagerad styrelse, som verkligen bidrar starkt till att skapa framgång för bolaget. Jag vill framföra ett stort tack till de ledamöter som nu lämnar styrelsen, samtidigt som jag hälsar de nya ledamöterna varmt välkomna, säger Björn Hellman, ordförande för Svenskmärkning AB och vd för Livsmedelsföretagen.

Svenskmärknings styrelse 2020

Livsmedelsföretagen

Björn Hellman, Livsmedelsföretagen, ordförande

Jonas Tunestål, KLS Ugglarp

Anders Högberg, Orkla

Svensk Dagligvaruhandel

Karin Brynell, Svensk Dagligvaruhandel

Oskar Hjertsäll, Lidl

Hans Bax, Axfood, nyval

LRF

Åsa Odell, LRF

Ingrid Eilertz, LRF, nyval

Torbjörn Lithell, HK Scan

Suppleanter

Jimmy Sandell, Livsmedelsföretagen (för Livsmedelsföretagen)

Sara E Andersson, Bergendahls, nyval (för Svensk Dagligvaruhandel)

Eva Anflo, LRF, nyval (för LRF)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141