23948sdkhjf

Trots corona stärkte Lantmännen resultatet

Lantmännens resultat för första tertialet visade på en klar förbättring i jämförelse med förra året. Totalt uppgick resultatet till 447 miljoner kronor att jämföra med föregående års 335 miljoner kronor.

Bäst gick det för Division Lantbruk och Energi där lantbruket vände från minus 28 miljoner kronor till plus 104 miljoner. Första halvåret 2019 var dock kraftigt präglat av den kraftiga torkan under 2018.

Mest påverkad av coronakrisen blev Division Livsmedel som visade ett lägre resultat än föregående år på 190 miljoner kronor (239). Inte oväntad skedde största försäljningsminskningen inom Foodservice-området där marknaderna till stor del utgörs av hotell, restauranger och snabbmatskedjor. Lantmännen Cerealia har samtidigt förbättrat resultatet då efterfrågan på konsumentprodukter ökat.

– Det är i dagsläget omöjligt att bedöma de totala följderna av coronakrisen, men min uppfattning är att Lantmännen som företag står väl förberett för att hantera krisen. De senaste årens goda resultat har bidragit till att vi har en stark finansiell ställning, och vår breda affärsportfölj är en styrka i osäkra tider, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109