23948sdkhjf

Nya ledamöter i Norrmejeriers styrelse

Som många andra höll Norrmejerier sin årsstämma digitalt i tisdags och kunde under denna besluta , med samtliga 51 möjliga delegater, besluta om nya styrelseledamöter samt att det  i år inte kommer att utgå någon utdelning.

Till nya ledamöter i styrelsen valdes Stefan Stolt, Junsele och Linda Lejderud, Alnö samtidigt som Kjell Forsén, Bredbyn och Jan-Erik Söderholm, Nordmaling avgick. Ulla Bergström fick förnyat förtroende som styrelsens ordförande.

Norrmejerier kan se tillbaka på ett kämpigt 2019 med ett nollresultat (-260 tusen kronor) efter finansiella poster. Omsättningen blev närmare 119 miljoner kronor högre än föregående år och mjölkinvägningen slutade på 205 miljoner kilo, i nivå med 2018. Av den anledningen beslutade styrelsen att inte göra någon utdelning utan låta vinsten bli kvar inom föreningen.

– 2019 var ett utmanande år för föreningen. Men vi ser att stödet för det lokala lantbruket ökar och samtal och diskussioner om lokal livsmedelsförsörjning är nu högt upp på agendan. Med en stadig efterfrågan från konsumenter, näringsliv och offentlig verksamhet kan vi norrländska mjölkbönder fortsätta hålla jordbruket levande. För vem kan ta bättre ansvar än vi själva för ett hållbart jordbruk och att producera vår egen mat i Sverige och i Norrland, säger ordförande Ulla Bergström i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med svenska ekologiska bönor på burk
Stacky’s tar in kapital
Picadeli är på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
Utmanande kvartal för Midsona
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.125