23948sdkhjf

De ska samarbeta med Siljans chark

Siljans chark har gått från konkurs till helt nya ägare och nu står det även klart att företaget inleder ett nytt samarbete med Danish crown-ägda KLS Ugglarps om inköp av djur.

Läs också: Hemköp och Petterssons Charkuteri sluter avtal

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att samarbeta med den ledande aktören i Sverige. KLS Ugglarps långsiktighet och stora branscherfarenhet tillsammans med vårt fokus på lokalproducerad mat från lokala uppfödare ger oss förutsättningar för ett långsiktigt och fruktbart samarbete. Det ger oss också möjlighet att ytterligare stärka vår relation till våra lokala djuruppfödare, som spelar en avgörande roll både för vår lokala matproduktion och för en levande landsbygd med öppna landskap, säger Pär Nilsson, Siljans charks ägare i en kommentar.

Djuren kommer framförallt att inhandlas i Dalarna, Hälsingland, Medelpad, Jämtland och Västmanland varpå de senare kommer att slaktas vid Siljans charks slakteri i Ickholmen för att sedan vidareförädlas i charkfabriken i Mora.

–  Vi på KLS Ugglarps ser fram emot möjligheterna som kommer i samarbetet med Siljans chark, regionens starkaste varumärke inom lokalproducerad mat. För oss är det en grundläggande filosofi att alla lantbrukare har möjlighet att verka i en fungerande marknad oavsett var i landet man befinner sig. Vårt fokus ligger på att stärka både det svenska köttet och förutsättningarna för den svenska lantbrukaren. Denna regionala förankring ser vi som avgörande och genom detta samarbete finns vi närvarande för fler lantbrukare som delar vår övertygelse, säger KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094