23948sdkhjf

Ägarskifte i Green Sales Distributions

Green Sales Distribution (GSD), en aktör verksam inom främst choklad- och sockerkonfektyr har bytt ägare. Sedan 2014 har  ägts av av Krister Green, Magnus Hallin och Privab, en grupp om sex grossister i samverkan, där Privab successivt ökat sitt innehav till dagens 70 procent av aktierna.

Det ändras nu när Krister Green och Magnus Hallin förvärvar samtliga aktier av Privab och därmed äger 100 procent av bolaget.

– Det är ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi för att få kontroll på bolaget och göra de satsningar som vi vet att bolaget behöver. Vi tror helt enkelt stenhårt på vårt företag och våra produkter. Vi ska fortsätt växa i såväl Sverige som på export, säger Krister Green vd på GSD i en kommentar.

GSD som förutom egna varumärken som Green Star och Svenskt Godis även säljer andras varumärken kommer att fortsätta sitt samarbete med Privab.

– Vi kommer fortsätta jobba för att ta fram unika välsmakande konfektyrprodukter för såväl service- som dagligvaruhandeln. Vi har lång erfarenhet av produktutveckling och har många goda relationer hos producenter runt om i världen som motsvarar våra högt ställda krav på kvalitet, säger Magnus Hallin chef för inköp och logistik på GSD.

GSD har idag en omsättning på cirka 230 miljoner kronor om året.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.158