23948sdkhjf

Ny pall av återvunnen plast för Systembolaget

Svenska Retursystem och Sveriges Bryggerier ”tar stort hållbarhetskliv”.

Svenska Retursystem och Sveriges Bryggerier utökar sitt cirkulära samarbete. Detta i form av en nytt distributiionsavtal och en ny miljövänlig pall.

– Vår cirkulära affärsmodell bygger på samarbete och tillit. Det är därför riktigt roligt att vi tillsammans med Sveriges Bryggerier nu tar ett stort hållbarhetskliv och tar fram en helt ny pall tillverkad av 100 procent återvunnen plast, säger Teresia Sandslätt, projektledare på Svenska Retursystem.

Svenska Retursystem och Sveriges Bryggerier har haft ett samarbete kring distributionen till och från Systembolaget sedan 20 år. De befintliga pallarna har snurrat lika länge, men nu har de snart gjort sitt.

De första nya pallarna i återvunnen plast beräknas vara i drift under första kvartalet 2021. Bytet kommer att ske successivt och beräknas vara klart inom fem år. Tanken är att fortsätta använda de gamla pallarna parallellt så länge det går.

– Med den nya pallen och en ökad satsning på kontroll och effektivitet får vi nu ännu mer hållbara flöden till och från Systembolaget, säger Lars Landeman, projektledare på Sveriges Bryggerier.

Fakta om den nya pallen

  • En prototyp ska tas fram under kvartal 4 år 2020
  • Den slutgiltiga pallen beräknas vara i drift under kvartal 1 år 2021
  • Den ska vara tillverkad av 100 procent återvunnen plast (PP, LDPE/HDPE)
  • Den ska vara 100 procent återvinningsbar
  • Den ska ha en livslängd på minst 15 år
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094