23948sdkhjf

Paulig bygger ut sitt lager och förlänger hyresavtalet

Livsmedelsföretaget Paulig, som bland annat äger varumärkena Santa Maria, Risenta och Paulig, ska utöka och utveckla sitt distributionscenter i Kungsbacka utanför Göteborg med 5 000 kvadratmeter till över 38 000 kvadratmeter. Samtidigt förlängs hyresavtalet med fastighetsägaren och förvaltaren Wilfast i tio år.

– Vi satsar på ytterligare internationell tillväxt och i den resan är vårt distributionscenter i Kungsbacka självklart centralt. Läget möjliggör effektiva utleveranser till våra marknader, inte bara i Sverige utan i hela Europa, säger Henrik Samuelson, Paulig Scandinavia & central Europe.

Ulf Holmberg, fastighetsförvaltare på Wilfast, är stolt och glad över att få fortsatt förtroende från en så stor, stabil och långsiktig hyresgäst som Paulig.

– Paulig är en professionell och noggrann hyresgäst som ställer höga krav på sina lokaler, vad gäller funktionalitet, trivsel och miljö. Jag känner mig väldigt nöjd med att vi har kunnat leva upp till de kraven på ett bra sätt.

Lagret skapas genom att den befintliga byggnaden byggs ihop med ytor intill, som har varit vakanta. Nu renoveras de och anpassas efter Pauligs behov. Totalt utökas ytan med 5 000 kvm. 

– Utöver det nya lagret bygger vi även personalutrymmen samt lokaler för produktion av kampanjmaterial som Paulig tillverkar i samarbete med Samhall. Dessutom uppförs fem nya lasthus och en helt ny isolerad karantänbyggnad med en avjoniseringsanläggning som bland annat används för förvaring av råvaror och kryddor, säger Ulf Holmberg.

På fastigheten finns även en byggrätt om 6 000 kvadratmeter, som kan användas framöver för verksamheten i Kungsbacka. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078