23948sdkhjf

Snabb trafikökning för prisjämförelsetjänst via streckkod

”Det har ökat väldigt mycket de senaste månaderna”, säger Freddy Olsson, vd för Nätmat.

Prisjämförelsetjänsten Nätmat.se har tagit fram en tjänst i sin app där kunden kan skanna av streckkoder på befintliga varor, till exempel de som redan finns i kylskåpet.

Produkterna jämförs därefter med kedjornas onlinepriser. Enligt Nätmat fungerar tjänsten på i princip alla produkter som har en streckkod och finns tillgängliga på nätet.

– Vi har haft tjänsten ett tag men successivt förbättrat den och de senaste månaderna har intresset för den ökat väldigt mycket. Den ökade efterfrågan inom online i samband med coronakrisen har troligen påverkat även intresset för prisjämförelser online, säger Freddy Olsson, vd för Nätmat.se till Food Supplys systertidning Fri Köpenskap.

De senaste månaderna rör det sig om en 30-40 procents ökning i trafiken. Nätmat har nu omkring 60 000 unika besökare i månaden.

I appen är det framförallt den här funktionen som folk uppskattar. Många vill bilda sig en snabb uppfattning om vad olika varor kostar.

Han tror också att prisjämförelsetjänster kommer att få ett uppsving framöver.

– Kunderna blir mer medvetna och om ekonomin kanske blir lite tightare så tittar man mer på pris. Genom att tänka efter och handla smart så kan man säkert spara upp emot 20-30 procent av matkostnaderna per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082