23948sdkhjf

Han tar över på Restaurangakademien

Utbildningsföretaget Restaurangakademin har utsett Jepser Johansson till ny vd. Han kommer närmast ifrån Werners Gourmetservice där han var utbildningsansvarig men han har även ett förflutet som kock på bland annat Grythyttans Gästgivaregård och Thorskogs Slott men även från utbildningsvärlden inom en rad roller, inte minst från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet där han var chef för grundutbildningen och ansvarig för institutionens samtliga program och kurser.

– Restaurangakademien är en institution inom svensk gastronomi och står för hög kvalitet. Jag har alltid inspirerats av RA och såg det som en ny utmaning att få möjligheten att leda verksamheten. Det finns stora möjligheter till utveckling och jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som branschen nu står inför tillsammans med nya kollegor, säger Jesper Johansson i en kommentar.

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson och är idag en helägd del av Menigo-koncernen efter det att Arla sålde sin andel i april förra året.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156