23948sdkhjf

Växtbaserade plantbullar i Ikeas matutbud

Ikea har under sommaren passat på att lansera de växbaserade köttbullar som ska komplettera de köttfria korvarna i möbeljättens matutbud.

Ikea har döpt sin nya plantbulle till Huvudroll och den har enligt marknadsföringen både smak och saftig konsistens som liknar kött men ett klimatavtryck som bara motsvarar fyra procent av den klassiska Ikeaköttbullen som runt om i världen förknippas med den svenska möbeljätten.

Den nya plantbullen är gjord på gula ärtor, havre, potatis, lök och äpple. I väntan på att Ikeas restauranger ska börja servera varm mat igen kan kunderna inhandla köttfribullarna i frysdisken på varuhusens Swedish Food Market-avdelningar.

Ikea säljer årligen en miljard köttbullar, varav cirka 35 000 inmundigas i Sverige. Lanseringen av en växtbaserad variant ingår i det klimatarbete som möbeljätten genomför med målet att vara klimatpositiv år 2030.

– Tänk om vi kan inspirera våra många köttbulleälskare att välja det växtbaserade och mer klimatsmarta alternativet? Att välja att leva ett mer hållbart liv börjar i alla de små valen i vår vardag, där vi tillsammans kan göra stor skillnad, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11