23948sdkhjf

Brand hos Polarbröd – fabriken går inte att rädda

Polarbröds bageri i Älvsbyn står i lågor. Efter att det brunnit hela natten står det klart att det inte kommer att gå att rädda fabriken. Räddningstjänsten koncentrerar sig nu på att förhindra spridning till angränsande byggnader, rapporterar Piteå kommun.

– Det är en stor tragedi för oss men lyckligtvis har ingen människa kommit till skada. Vi samarbetar med räddningstjänsten för att hantera den här mycket svåra situationen, säger vd Anders E Johansson, i ett uttalande från Polarbröd.

Branden började vid 22.30-tiden i går kväll vid ett transportband och spred sig sedan till taket. Räddningstjänsten Piteå-Älvsbyn och Räddningstjänsten i Boden och Luleå har jobbat hela natten med att bekämpa branden som på morgonen ännu inte är under kontroll.

– Det är en allvarlig och omfattande brand, säger Torbjörn Johansson, räddningschef Piteå-Älvsbyn.

Branden i Polarbröds byggnad riskerar att sprida sig till en kylanläggning där det finns stora mängder ammoniak. Boende i centrala Älvsbyn uppmanas därför att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Polisen har spärrat av runt Polarbröds fabriksområde i en radie av 1 000 meter. 

Ett 30-tal brandmän jobbar med att försöka skydda angränsade byggnader och förhindra brandspridning. På grund av rasrisk sker endast utvändig släckning med hjälp av tre höjdfordon och personal på marken. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.144