23948sdkhjf

Kan bli tomt i brödhyllorna efter branden

Den omfattande branden i Polarbröds anläggning i Älvsbyn har varit en chock för branschen men den kan även komma att påverka utbudet i butiker och för konsumenter.

Polarbröd stod för nästan en sjättedel av den svenska marknaden för färskt bröd som årligen omsätter drygt åtta miljarder kronor och frågan är och det kan bli svårt för konkurrenterna att hinna svara på efterfrågan, iallafall på kort sikt.

–  Det tror jag, för bröd generellt är ofta slut på helgerna. Det snurrar så snabbt i butikerna så det behöver ofta fyllas på. De andra leverantörerna kommer säkert ha svårt att täcka upp de här volymerna. Men jag tror inte det kommer att bli ett sådant här beteende som vi såg tidigare i år när man bunkrade upp inför en karantän, säger Anna Ekström, försäljningsansvarig på data- och analysföretaget Nielsen, till Sverige Radio.

Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer tror dock att branden, även om den kommer att påverka hela branschen i stort inte kommer att leda till brist.

– Jag har svårt att se att det ska bli brödbrist, det finns tusen bagerier i Sverige och ett av de stora har nu försvunnit, men det finns många fler därute. Det kan dock bli så att konsumenter på kort sikt får se sig om efter alternativ på vissa varor, säger han till Food Supply.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078