23948sdkhjf

Lantmännens IT-direktör går till Axfood

Karin Hedlund återvänder till Axfood efter tio år.

Lantmännens IT-direktör byter arbetsgivare. Karin Hedlund får samma roll hos Axfood och därmed ansvar för hela koncernens operativa och strategiska IT-drift samt för stora IT-utvecklingsprojekt som drivs tvärs över hela koncernen.

Axfood är inte obekanta marker. Under under sju år i början av 2000-talet var Karin utvecklingschef på Axfood IT.

– Att efter tio år i andra roller och verksamheter få återvända till Axfood känns fantastiskt och inspirerande. Axfood ligger redan idag långt fram inom IT-området, och jag ser fram mot att tillsammans med alla nya och gamla kollegor fortsätta utvecklingen av Axfoods digitala lösningar, drift och arbetssätt och att tillsammans kontinuerligt vidareutveckla Axfoods framgångsrika kunderbjudande, säger Karin Hedlund.  

De senaste sju åren har Karin Hedlund varit IT-direktör (CIO) på Lantmännen. Innan dess hade hon ledande roller på Ericsson och Accenture med fokus på IT och verksamhetsutveckling inom dagligvaruhandeln och telekom.

– I Karin Hedlund har vi hittat en stark ledare som besitter den erfarenhet och kunskap som krävs för att tillsammans med sina kollegor ta oss till nästa nivå inom IT-området. Jag är därför väldigt glad över att få välkomna Karin tillbaka till Axfood, säger Axfoods vd Klas Balkow.

Karin Hedlund tillträder rollen som IT-direktör på Axfood den 1 november och kommer att ingå i Axfoods koncernledning. Hon efterträder tidigare IT-direktören Jan Lindmark, som efter 20 år på Axfood går i pension.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187