23948sdkhjf

KG Group investerar 200 miljoner i nudelfabrik

Anläggningen i Litauen ska möta behovet av snabbnudlar och gröt i Sverige och resten av Europa.

Efterfrågan på snabbnudlar ökar även i Europa. Litauiska KG Group, med verksamhet även i Sverige, investerar därför 20 miljoner euro (cirka 205 miljoner kronor), i en modern produktionsanläggning i hemlandet. Satsningen ska tillgodose behovet av snabbnudlar och gröt i Sverige och resten av den europeiska marknaden.

Enligt rapporten Global Instant Noodles Industry beräknas den globala snabbnudelsmarknaden nå 32.1 miljarder dollar 2027. Hittills har merparten producerats och köpts från olika asiatiska länder. Coronapandemin har påmint om att långa leveranskedjor kan vara mindre tillförlitliga och KG Group ser nu en möjlighet att öka sin andel av försäljningen i Europa. 

– Vi är glada att vi kommer att kunna möta den ökade efterfrågan från lokala köpare, varav många är europeiska stormarknadskedjor, kommenterar Tautvydas  Barštys, styrelseordförande för KG Group.

Investeringen i produktionsanläggningen i staden Alytus i Litauen kommer både att öka produktionskapaciteten och antalet varianter av produkter. Kapaciteten går från 40 miljoner till 180 miljoner enheter snabbmat i koppar.

KG Groups första anläggning öppnades i staden Kėdainiai för åtta år sedan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094