23948sdkhjf

Det surrar om gotländskt honungsöl

Som en del i Gotlands Bryggeris Wisbyserie lanserar bryggeriet nu en särskild honungsöl för den som vill ha en söt finish på sin ale. Alkoholhaltig dryck gjord på honung är vanligtvis den traditionella mjödet men i det här fallet handlar det alltså om en öl smaksatt med honungs istället.

Förutom smaken är förhoppningen att ölen även ska kunna bidra till att hjälpa öns, och naturens, bin som är viktiga pollinerare.

– Naturen och pollinatörernas situation är viktig för oss. Vi vill gärna stötta öns biodlare och ett sätt för oss att göra det är genom att ta tillvara på den honung som kommer från våra producenter härpå Gotland. Bina hämtar dessutom sin mat från öns ängar och trädgårdar och pollinerar växter och natur häromkring. Vi vill vara med och skapa bra förutsättningar för öns pollinatörer och har därför dragit vårt strå till stacken genom att bygga vårt eget bihotell, säger Lina Strand, produktchef på Gotlands Bryggeri i en kommentar.

Honungsölen kommer att finns tillgänglig på utvalda barer och restauranger samt i Systembolagets lokalt- och småskaligthyllor och styckvis beställningsbart från systembolaget.se från och med 1 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111