23948sdkhjf

Ledande surkålsproducent med nya ägare

Tistelvind, en av landets ledande distributörer av surkål, kimchi och syrade morötter har fått nya ägare. Företaget som grundades 1990 av Tom Olefalk och Eva Insulander säljs nu till Jesper och Maria Lindström.

– När vi startade Tistelvind hade vi en vision att mjölksyra ekologiska grönsaker och nå ut med dem till vanliga affärer runt om i landet, säger Tom Olefalk och Eva Insulander. Nu har vi kommit en bra bit på väg och det känns helt rätt att lämna vidare till Jesper och Maria Lindström som kan ta företaget vidare. 

Maria och Jesper Lindström är båda livsmedelsagronomer med lång erfarenhet inom livsmedelsindustrin.  Maria Lindström har haft ledande roller inom produktion, kvalitet och marknad hos bland annat HK Scan och Atria Lätta Måltider. Senast kommer hon från rollen som fabrikschef på Kronfågel i Valla. Jesper Lindström har en bakgrund på bland annat Ica, Coop och RISE (fd SIK institutet för Livsmedel och Bioteknik) men har även drivit egen konsultverksamhet som livsmedelsexpert.   

– Vi ser en stor möjlighet med fermenterade grönsaker och intresset för den naturliga syrningsprocessen. Tistelvind kommer fortsätta att utveckla produkter baserade på syrade grönsaker med aktiva mjölksyrabakterier. Forskningen om mikrobiota och kopplingarna mellan mag-tarmhälsa och kroppens övriga funktioner är ett hett område. Här kommer vi arbeta aktivt med att ta fram nya produkter både inom dagligvaruhandeln, Food service och hälsosektorn, säger Jesper Lindström i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078