23948sdkhjf

Ica och Rise i nytt samarbete

Ica Sverige och forskningsinstitutet Rise har inlett ett partnerskap för att tillsammans skapa förutsättningar för ett mer hållbart livsmedelssystem.

Både kund- och marknadsperspektivet ska integreras i forskningsprojekt inom livsmedelsområdet. Huvudfokus kommer vara hållbarhet och hälsa, enligt ett pressmeddelande.

– Rise uppdrag är att på ett långsiktigt hållbart sätt stärka svenskt näringsliv, bland annat genom att vara en innovationspartner. Därför är partnerskapet med Ica ett stort steg framåt för oss. Tillsammans kan vi ta oss an matsystemets stora utmaningar inom hållbarhet och hälsa vilket gynnar hela jordbruks- och livsmedelsbranschen, säger Rise vd Pia Sandvik, i en kommentar.

– Vi ser ett stort behov av att kroka arm i värdekedjan. Ju mer kunskap vi delar och ju mer vi lär oss tillsammans desto snabbare kan vi utveckla, innovera och få fram mer svenska hållbara produkter och tjänster till marknaden, säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige.

För Icas del kommer samarbetet med Rise att bli viktigt för det nystartade initiativet Ica Växa, som ska främja svensk växtbaserad mat.

– Vi ser stor potential inom många områden så som svenska råvaror och livsmedel, framtidens proteiner, hållbar nutrition och framtidens förpackningar. Tillsammans med Ica och andra aktörer kan vi driva utveckling i alla led av värdekedjan, säger Klara Båth, avdelningschef på Rise, Jordbruk och Livsmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172