23948sdkhjf

Lidingöloppet blir svenskmärkt

Svensk Kött, Svenskmärkning och LRF inleder samarbete med TCS Lidingöloppet.

Svenskt Kött, Svenskmärkning och LRF satsar på löpning. Tillsammans med Lidingöloppet ska de tre parterna sätta förstoringsglaset på hållbarhet, svenska råvaror och minskat klimatavtryck. Bland annat genom att svenskmärka hela loppet. Under hela Lidingöloppshelgen ska utbudet av svensk mat och dryck breddas. 

– Genom samarbetet blir Svenskt Kött en självklar del i ett av Sveriges främsta folkliga idrottsevenemang. Precis som vi, ser TCS Lidingöloppet att svenskt kött är en del av en hälsosam och hållbar livsstil. Vi ser fram emot ett kul och bra samarbete, säger Isabel Moretti, vd för Svenskt Kött.

Samarbetena startar nu med planering av aktiviteter för året fram till TCS Lidingöloppshelgen och med förberedelser för ett ännu mer hållbart Lidingölopp nästa år.

– Genom TCS Lidingöloppet når vi medvetna löpare och deras familjer, som är intresserade av svenskproducerad mat. För oss blir Lidingöloppshelgen en utmärkt möjlighet att ge fördjupande kunskaper om svenska råvaror och livsmedel, berätta om svenska mervärden och påminna om att titta efter Från Sverige-märket på varorna i butiken. Dessutom når vi alla motionärer och kan ge dem tips och inspiration under hela året via deras digitala kanaler, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskmärkning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094