23948sdkhjf

Danska mässan FoodTech avblåst

Nio dagar före att den livsmedelstekniska mässan FoodTech skulle öppna i Danmark ställs mässan in på grund av ökad smittspridning av Corona i landet.

I fredags uppmanade Danmarks statsminister - både privata och offentligt anställda - att jobba hemifrån och uppmanade företagen att upphöra med alla arbetsrelaterade sociala evenemang till och med den 4 oktober. Därför hade mässarrangören MCH A/S inget annat val än att ställa in mässan och har för detta beslut fullt städ av mässkommittén  bakom FoodTech-mässan, som skulle ha ägt rum den 29 september - 1 oktober.

– Vi har följt och fortsätter att följa regeringens och hälsovårdsmyndigheternas riktlinjer. Att avbryta  FoodTech är därför en naturlig följd av premiärministerns tillkännagivande på fredagen, eftersom den skulle ha ägt rum före den 4 oktober, säger VD för MCH A / S Georg Sørensen.

Han förklarar att beslutet om att blåsa av mässan har tagit med enhälligt stöd från mässkommittén och från de utställare som man hittills har pratat med.
 
– Viljan att hålla mässan måste vika för ansvar, och även om vi har blivit slagna, får inte avbokningen slå oss ut, säger Morten Dyrner VD för Holm & Halby och representant för mässkommittérna.

– Mässorna hjälper till att hålla hjulen igång i det danska näringslivet, vilket är oerhört viktigt i dessa kristider. Vi har en skyldighet att kämpa för det. Och det är i krisperioder som vi människor blir mest kreativa, så därför måste vi nu vidareutveckla och arbeta för ännu starkare mässor 2022.

Bent Stjerneby från Bentec Consulting, och representant i mässkommittén för FoodTech, stöder också beslutet, samtidigt som han är irriterad över att mässan inte kan genomföras.

- Utställarna har förberett sig och sett fram emot att presentera ny teknik och nya koncept, och sett fram emot att träffa kunderna. Vi har kämpat för mässan i månader eftersom det är viktigt för branschen, och därför är avbokningen ett sorgligt men nödvändigt beslut i den nuvarande situationen, som vi alla bara kan stödja, säger Bent Stjerneby.

FoodTech kommer nästa gång att arrangeras hösten 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.96