23948sdkhjf

Första tråget av träfiber till butikerna

Varumärket Pure lanserar nya generationens färdigrätter i en träfiberförpackning.

Varumärket Pure bryter ny mark i färdigmatshyllan. Vecka 40 lanseras Pures serie asiatiska favoriträtter i träförpackningar hos Ica, Coop, Hemköp och Willys. Varumärket blir därmed först i Sverige att lansera kylda färdigrätter med bra hållbarhet som på allvar minskar mängden plast i hyllan.

– I den kylda färdigmatshyllan finns det mängder av färdigrätter men hittills inga alternativ som kombinerar färdigmat av hög kvalitet med lång hållbarhet och klimatsmarta träförpackningar. Därför känns det otroligt bra att lansera Pure, säger Michel Tops vd för Tops Foods och ägare av Pure.

Råvaror som grönsaker är känsliga för hög temperatur kombinerat med lång koktid, eftersom de då tappar smak- och näringsämnen. Genom kort och exakt upphettning med hänsyn till maträttens olika komponenter lyckas Pures tillagningsmetod bevara råvarornas smak, färg, textur och näringsämnen.

Den patenterade tillagningsmetoden är också vad som gör det möjligt att producera rätterna direkt i sitt träfibertråg. Enligt Pure är man ensam på den svenska marknaden om att använda en tillagningsteknik som gör storskalig tillagning av färdigrätter i träfibertråg möjlig.

Pures förpackning består av hela 85 procent återvinningsbara träfiber och bara 15 procent plast. Den hållbara träfiberförpackningen är designad så att man enkelt kan separera den skyddande plastfilmen från trätrågets insida när rätten är uppäten. På så sätt underlättar man för konsumenten att källsortera förpackningen helt och hållet.

Som ett ytterligare led i ett cirkulärt hållbarhetstänk planteras två nya träd för varje träd som används till produktionen av förpackningarna.

Pure-serien består av: Chicken Tikka Masala, Chicken Red Curry, Chicken Sweet & Sour och Chicken Green Curry. Rätterna värms i mikro på bara tre minuter och lunch eller middag med en portionsstorlek på 400 gram. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125