23948sdkhjf

Öl från Sundsvall på export till Kina

Vasa Bryggeri i Sundsvall har skrivit avtal med företaget Origreen om export av stora volymer Sundsvalls öl till den kinesiska marknaden. 

– Vi är mycket glada över att våra produkter uppmärksammas inte bara på hemmaplan utan även utomlands. Det här visar att svenska kvalitetsprodukter har ett stort värde på den internationella marknaden, säger Vasa Bryggeris vd och delägare Niclas Nilsson i en kommentar.

Origreen förmedlar alla möjliga sorters livsmedel från Europa och har tidigare inom öl-kategorin mest sålt vidare spansk och tysk öl, men på senare tid har Skandinavisk öl efterfrågats i större grad. Det nya avtalet omfattar ett minimum av cirka 60 containers med cirka 2 miljoner flaskor öl per år i fem år.

– När de kinesiska gränserna väl öppnar upp igen efter nedstängning så finns ett stort behov i Kina av produkter från andra länder. Allt ifrån fisk till spannmål och öl, säger Jaffe Wu på Origreen i en kommentar.

I förlängningen tror Vasa bryggeri och Origreen att samarbetet framöver även skulle kunna omfatta klassiker som Portello eller julmust till den kinesiska marknaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109