23948sdkhjf

Icabutiker testar returautomater för kolsyrecylindrar

I ett nytt samarbete med Tomra testar Sodastream en ny lösning för retur av förbrukade kolsyrecylindrar.

I ett nytt samarbete med Tomra testar Sodastream en ny lösning för retur av förbrukade kolsyrecylindrar i butik. Målet är att göra bytet effektivare och smidigare för både återförsäljare och konsumenter. De Sodastreammärkta returautomaterna installeras nu i butiker runt om i EU och USA, inklusive fyra svenska Icabutiker.

När en kolsyrecylinder är tom kan konsumenter lämna tillbaka eller byta in den till en påfylld. Tidigare har bytet skett via förbutiken eller vid kassan hos ett flertal återförsäljare. I samarbete med Tomra gör Sodastream det nu även möjligt att returnera cylindrarna i en returautomat.

Genom att placera en tom cylinder i automaten får konsumenten en kupong av värdet för den inlämnade cylindern. Kupongen går sedan att använda som betalning vid köp av påfyllning av kolsyra i samma butik som den tomma cylindern returneras.

SodaStream, en del av Pepsi Co, vill upprätta en sluten kedja. Inlämnade cylindrar skickas till Sodastreams påfyllningsanläggningar där de rengörs, fylls på och förseglas för återanvändning. Att returneringen av cylindrar ska vara enkel och smidig för konsumenter är ett viktigt steg för att företaget ska kunna erbjuda ett hållbart återvinningssystem.

I Sverige finns returautomaterna i dag i följande butiker:

  • Ica Kvantum Nacka
  • Ica Flygfyren Norrtälje
  • Ica Maxi Göteborg
  • Ica Kvantum BEA Enskede
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062