23948sdkhjf

Unik Koskenkorva från regenerativt odlat korn

Koskenkorva Vodka Climate Action är namnet på världens första vodka framställd på regenerativt odlat korn. Den nya produkten är resultatet av ett samarbete mellan ägarbolaget Altia, miljöorganisationen Baltic Sea Action Group och den finska bonden Jari Eerola.

Jari Eerola har på sin gård, inte långt från Helsingfors, följt riktlinjerna för regenerativt jordbruk när han producerat 50 ton korn som destillerats till Koskenkorva Vodka Climate Action. 

– Det är en viktig produktinnovation för Altia, eftersom det tar oss ett steg närmare att bli världens mest hållbara vodka, säger Suvi Reinikkala, marketing director of Spirits på Altia.

Altia planerar att ha en helt klimatneutral produktion redan 2025. Partnerskapet med miljöorganisationen Baltic Sea Action Group (BSAG) är en viktig del av klimatarbetet och den nya vodkan är den första konkreta produkten att lanseras som ett resultat av samarbetet.

Ambitionen är nu att alla bönder som levererar till Altia ska utbildas i regenerativt jordbruk till 2025. Det är en holistisk odlingsmetod som innebär att fälten är beväxta hela året och inte plöjs mer än nödvändigt, och endast organiskt gödningsmedel används.

– Altia är en av Finland största inköpare av olika sädesslag och med det kommer ett stort ansvar. Vår målsättning är att minska klimatavtrycket för våra produkter och med tanke på att kornet vi använder är den största delen av avtrycket, så är mer miljövänliga odlingsmetoder rätt prioritering för oss, säger Pekka Tennilä, vd Altia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062