23948sdkhjf

Ökad omsättning för Scandi Standard

Kycklingföretaget Scandi Standard redovisar ett justerat rörelseresultat på 147 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (125). Det framgår av delårsrapporten.

Inklusive jämförelsestörande poster om -31 miljoner kronor (0) uppgick rörelseresultatet till 116 miljoner kronor (125).

Resultatet efter skatt blev 78 miljoner kronor (72). Resultatet per aktie uppgick till 1:21 kronor (1:12).

Nettoomsättningen uppgick till 2.621 miljoner kronor (2.541), vilket motsvarar en ökning med 3 procent. 

Scandi Standard höjer investeringsprognosen för 2020 till 350 miljoner kronor, från tidigare 300 miljoner kronor. 

Prognoshöjningen ses mot bakgrund av koncernens "robusta" balansräkning, en 
solid finansiering och god tillgänglig likviditet.  

"Den räntebärande nettoskulden minskade med cirka 600 miljoner kronor till 1.929 miljoner kronor jämfört med utgången av samma kvartal föregående år. Detta har gjort det möjligt att ta beslut om att lätta på restriktionerna för investeringar i år, noterar bolaget. 

Den nya, förhöjda investeringsprognosen är dock fortfarande lägre än den ursprungliga planerade investeringsnivån för året som var på 420 miljoner kronor, konstaterar bolaget. 

Scandi Standard räknar med att fortsätta everera ett förbättrat justerat rörelseresultat i det fjärde kvartalet 2020, jämfört med samma kvartal föregående år. 

Under det tredje kvartalet ökade koncernens nettoomsättning med 3 procent jämfört med samma kvartal föregående år, motsvarande sju procent i konstant valuta, och justerat rörelseresultat ökade med 17 procent till 147 miljoner kronor. 

"Det är tillfredsställande att rapportera att vi har återgått till en stark ökning av nettoomsättningen i det tredje kvartalet trots minskad efterfrågan inom Restaurang och Storhushåll relaterad till covid-19 pandemin. Den starka efterfrågan inom Dagligvaruhandeln har mer än kompenserat för den minskade efterfrågan från våra kunder inom Restaurang och Storhushåll", skriver Leif Bergvall Hansen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063