23948sdkhjf

God Morgon börjar med klimatmärkning

Allt fler producenter börjar märka sina varor med hållbarhetsdeklarationer och senast ut med en ny hållbarhetsmärkning är Eckes Granini som från och med nu kommer att märka juice från frukt och grönsaker odlade på hållbarhetscertifierade gårdar som används vid tillverkning av märket God Morgon.

Märkningen har dels till syfte att informera kunderna men är även en måttstock som ska sporra till förbättring över tid. 

– Det handlar om att öka andelen hållbara odlingar i världen, både vi och många andra aktörer tittar på hur man kan göra branschen mer hållbar. Det är ett sätt för oss att förbättra hållbarhetsaspekterna i hela branschen, säger Pernilla Morén, ansvarig för innovation och hållbarhet på Eckes Granini Sverige som äger God Morgon.

Märkningen har delvis kommit till som en del av branschinitiativet The Sustainable Juice Covenant där målet är att all produktion av frukt- och grönsaksjuice, puréer och koncentrat  ska vara 100 procent hållbar fram till 2030.

– Det finns tre nivåer här, brons, silver och guld och en förutsättning för att få brons är att man, utöver att uppfylla ett stort antal kriterier, också visar ambitionen att vilja nå silver eller guld. Vi har som mål att alla som är certifierade ska nå upp till nästa nivå, säger Pernilla Morén.

Till en början kommer märkningen att finnas på apelsinjuiceförpackningar men förhoppningen är alltså att märkningen även ska komma att pryda förpackningar med äppeljuice och andra juiceprodukter.

– Vi börjar med all apelsinjuice som kommer från Brasilien, det är vår största och viktigaste produkt så vi börjar där, säger Pernilla Morén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078