23948sdkhjf

Oförändrad försäljning men ökat resultat för HK Scan

Hk Scans rörelseresultat (EBIT) under det tredje kvartalet var det bästa sedan sista kvartalet 2015. Totalt ökade resultatet med 3,2 miljoner euro till 7,7 miljoner (4,5). Samtidigt minskade försäljningen marginellt från 439,4 miljoner euro till 438,3 miljoner.

Under perioden sjönk lönsamheten till stor del på grund av covid-19. Vinsten för perioden efter skatt landade på 3,7 miljoner euro och vinsten som en del av nettoförsäljningen låg på 0,9 procent. För hela perioden sedan januari kan HK Scan räkna med en förlust på 6,4 miljoner euro, vilket dock är en kraftig förbättring jämfört med -26,9 för samma period förra året.

– Jag är nöjd med företagets prestationer, särskilt när man beaktar hur marknaderna har påverkats av den mycket allvarliga pågående covid-19 pandemin och den afrikanska svinpesten som upptäcktes i Tyskland i slutet av perioden. Vår lönsamhet är, så klart, på en otillräcklig nivå så vi fortsätter vårt målinriktade arbete med att markant förbättra den, skriver HK Scans vd Tero Hemmilä i rapporten.

Starkast lönsamhetsutveckling såg HK Scan i Sverige och Danmark men i Finland drogs resultatet ner på grund av dels förändring i försäljningsstrukturen men även fortsatta problem i kycklingproduktionen i Rauma.

Den turbulenta marknaden i både Europa och Kina med bland annat importstopp från Tyskland till Kina har gjort att HK Scan under perioden ökade sin export österut och snart har nått sin målnivå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078