23948sdkhjf

Rootfruit byter namn

De båda snacksbolagen Rootfruit Scandinavia, med varumärket Gårdschips, och Exotic Snacks gick samman som ett bolag under namnet Rootfruit Scandinavia 2018. Men på en extra bolagsstämma den 12 oktober i år togs beslut om namnbyte till Premium Snacks Nordic.

– Det är för att bättre spegla vår verksamhet som nu består av en större bredd av snacks. Personligen tycker jag att det blir enklare för andra att med det nya namnet veta direkt vad det är vi gör nu, säger Anna Wallin-Krasse, vd på Premium Snacks Nordic.

Under perioden från sammanslagningen och fram tills nu har företaget genomgått en integrationsprocess och bland annat flyttat in i nya lokaler i Laholm samt investerat i en ny fritös. Premium Snacks Nordic har liksom alla andra företag sett stora förändringar under covid-19-pandemin med minskad lösviktsförsäljning och minskad försäljning vid gränserna, men även en ökad aktivitet i dagligvaruhandeln.

– Vi är inne i en exceptionell tid där vi har att hantera en osäkerhet i marknaden pga covi men vi har samtidigt fullt fokus på att på våra långsiktiga mål. Vi har en ambition inom koncernen att bli den ledande snacksaktören i Norden inom smak, kvalitet, hälsosammare njutning och produktinnovation, säger Anna Wallin-Krasse.

Inget av de två varumärkena Gårdships eller Exotic Snacks påverkas av namnbytet gentemot konsumenterna. 

Namnändringen har redan registrerats hos bolagsverket och den 9 november blir första handelsdag på Spotlight Stock Market (fd Aktietorget) med det nya namnet Premium Snacks och kortnamnet ”SNX”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093