23948sdkhjf

Bayn förvärvar svenskt såsbolag

Bayn Group har under året förvärvat en rad olika bolag både i Sverige och utomlands. Nu står de klart att de även köper det svenska foodtech-bolaget Golden Athlete som tillverkar socker- och kalorifria såser och dressingar.

Golden Athlete säljs för ett enterprise Value om 7 950 877 kronor, med en fast köpeskilling om 13 000 000 kronor och tilläggsköpeskilling om upp till totalt 4 943 750 kronor. Bolagets grundare, Tomas Perérs, har åtagit sig att arbeta kvar i Bolaget och fortsätta utveckla verksamheten under minst tre år.

– Det känns otroligt spännande att förvärva ytterligare ett bolag som är ledande i sitt foodtech-segment. Tomas är en otroligt duktig entreprenör med över 12 års erfarenhet i branschen. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer skapa mycket värde för hela Bayn-koncernen genom att ta del av hans erfarenhet, nätverk och kunskap, både operativt och med introduktion till flera nya intressanta M&A-objekt. I och med att Golden Athlete blir en del av Bayn äger vi hela värdekedjan till butik och kommer direkt att kunna realisera flera betydande synergieffekter, säger Simon Petrén vice vd på Bayn Group i en kommentar.

Golden Athlete har prognostiserade nettointäkter och justerad EBITDA för 2021 om cirka 16 miljoner kronor respektive cirkaa 3,7 miljoner. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064