23948sdkhjf

Midsona satsar 45 miljoner på växtbaserade alternativ

Midsona vill stärka sin affär inom växtbaserade köttalternativ och investerar därför nu 45 miljoner kronor i företagets tillverkningsenhet i Castellcir i norra Spanien. Midsona har förvärvat ett flertal företag den senaste tiden men i det här fallet väljer koncernen att istället expandera den redan existerande verksamheten.

– Vi har letat förvärv i segmentet växtbaserade köttalternativ, men transaktionsmultiplarna har varit mycket höga och vi har därför valt att investera i vår befintliga tillverkningsenhet i Castellcir. Den har mycket goda förutsättningar med stark kompetens inom produktutveckling och ett passande geografiskt läge för expansion i Tyskland och Frankrike. Med den här investeringen bör vi på sikt minst kunna fördubbla omsättningen inom växtbaserade köttalternativ till cirka 300 miljoner kronor. Ett förvärv med motsvarande omsättning hade varit betydligt dyrare än de cirka 45 miljoner kronor som vi nu investerar, säger Peter Åsberg, koncernchef i Midsona i en kommentar.

Produktionsstart förväntas ske i slutet 2021 och ge kostnadssynergier som bedöms förstärka EBITDA med upp till 50 miljoner kronor tre år efter produktionsstart.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078