23948sdkhjf

Joe & The Juice har begärts i konkurs i Norge

Den danska kedjan Joe & The Juice har strora ekonomiska problem. I Norge har det nu gått så långt att verksamheten begärts i konkurs. Norska sajten E24 avslöjar att det är facilitykoncernen ISS som tröttnat på inte få betalt.

”Joe & Juice har haft ett kundförhållande till ISS på ett par av försäljningsställen. Det har dessvärre byggts upp en situation över tid där Joe & The Juice har blivit skyldigt ISS ett belopp som inte reglerats enligt överenskommelse”, skriver kommunikationsdirektör Ronny Pettersen till E24.

Den 18 december ska konkursbegäran tas upp i tingsrätten i Oslo. Enligt Pettersen befinner sig ISS i dialog med Joe & The Juice och hoppas på en lösning innan dess.

Joe & The Juice har i ett pressmeddelande förklarat att kedjan är överraskad över att få läsa om konkursbegäran i medierna och säger att konflikten handlar om ett belopp i storleksordningen 40 000 norska kronor.

”Det är inte något underlag för konkurs och vår drift är sund. Vi är besvikna eftersom det skapar onödig osäkerhet bland medarbetare och samarbetspartners”, skriver Joe & The Juice.

Hela den danska koncernen med totalt cirka 280 juicebarer är dock starkt skuldsatt. Vid årsskiftet hade kedjan en långsiktig skuld på en miljard danska kronor, och det ekonomiska läget har ytterligare förvärrats under pandemin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111