23948sdkhjf

Sockerfritt hett på godismarknaden

Kampen mot sockret märks allt tydligare på godishyllorna. Sockerfritt har blivit en mångmiljonindustri.

Med stöd från egen forskning har det svenska foodtechbolaget Bayn Group utvecklat en processteknologi som ersätter raffinerat socker ett-till-ett med sötade fibrer som marknadsförs under samlingsnamnet Eureba.

– Inte minst nu, under coronapandemin, har det blivit tydligt att vi måste förändra vårt sockerintag. Många av de som drabbats hårdast har underliggande sjukdomar som diabetes, säger Simon Petrén, tillträdande vd i Bayn Group.

Med ambitionen att bli en ledande livsmedelsaktör expanderar nu Bayn på marknaden för sockerreducerat godis. I somras förvärvades företaget Tweek som tillverkar just sockerreducerat godis. Köpesumman var 45 miljoner kronor. Strax därefter förvärvades Koppers Candy Sweden som är underleverantör till Tweek.

– Att det blev godis är naturligt med tanke på vår inriktning. Vi ser också att marknaden har en långsiktig potential tack vare den höga betalningsviljan bland våra konsumenter. Bayn Group har även förvärvat majoriteten av aktierna hos godistillverkaren Pändy Foods samt svenska Green Sales Distribution, ett foodtechbolag som bland annat står bakom det ekologiska varumärket EC-GO. Förvärvet av Green Sales Distribution uppgår till 37 miljoner kronor, exklusive fast köpeskilling. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078