23948sdkhjf

Aroma med ny ägare

Aroma Frukt & Grönt som varit verksamma i Göteborg i snart 24 år har i samband med ett generationsskifte på företaget även fått nya ägare då Aroma Frukt & Grönts kvarvarande ägare sålt en majoritetsandel till företagsbyggaren Sjöson i Göteborg.

– Sjöson kom in i precis rätt tid och är helt rätt personer. Det är en ren lyckträff, säger Per Lundqvist Björksiöö, delägare på Aroma i en kommentar

Det nya ägarskapet innebär bland annat sälj- och marknadsfunktionen utökas och att Aroma även kommer att se över sitt koncept ytterligare öka digitaliseringsgraden.

– Vi har väldigt nöjda kunder, men det här stärker oss än mer. Det gör också att vi fullt ut kan möta den gröna trend som märks bland konsumenterna och som ställer större krav på vad våra kunder erbjuder, säger Per Lundqvist Björksiöö.

Sjösons nya ägarskap kommer dessutom att innebära synergieffekter bland annat genom samordning av transporter via dotterbolaget Samtransport i Väst.

– Det här är ett lysande sätt att minska klimatavtrycket samtidigt som kostnader kapas i alla led. Samtransport är något vi tänker utveckla ytterligare och förhoppningsvis kan det ge synergier åt andra Sjösonbolag som Savolax och Sjömat, sägerUlrika Garbrant, affärsområdesansvarig på Sjöson Mat & Dryck.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078