23948sdkhjf

Här planeras Europas största fabrik för växtbaserat kött

Brittiska företaget Plant & Bean kommer att anlägga en helt ny fabrik i Boston, Lincolnshire i Storbritannien som med sina 263 000 kvadratmeter kommer att bli Europas största fabrik för växtbaserat kött.

Fabriken kommer att ha en första planerad kapacitet på 55 000 ton och är tänkt att ge både mindre företag och stora etablerade internationella varumärken och återförsäljare en plattform för att möta efterfrågan på växtbaserade köttprodukter. Liknande anläggningar planeras även i USA nästa år och i Asien för 2022.

– Just nu äter sextiofem procent av konsumenterna inte växtbaserat kött på grund av pris och kvalitet. Med vår tudelade strategi anser vi att vi är bäst positionerade för att skapa den betydelsefulla förändring som krävs för att ta itu med de här frågorna. Vår progressiva globala tillverkningsstrategi har gjort det möjligt för varumärken att äntligen kunna utveckla produktserier med hög volym för att sänka konsumentpriserna, säger Edwin Bark, vd på Plant & Bean i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094