23948sdkhjf

Martin & Servera i avtal med landets största solcellspark

Martin & Servera har inlett ett samarbete med Alight och Infranode om leverans av solenergi i södra Sverige. Koncernen har tecknat avtal för att köpa ca 19 GWh solel per år i 15 år vilket möjliggör byggandet av en ny solcellspark utanför Skurup.

– Att Martin & Servera tecknar ett långsiktigt fastprisavtal gör det möjligt för oss att bygga anläggningen utanför Skurup. Det här blir den största solcellsparken i Sverige när den tas i drift, säger Harald Överholm, vd på Alight i en kommentar.

Solcellsparken i Skurup kommer börja producera el under våren 2022 och kommer att stå för 40 procent av Martin & Serveras elförbrukning i Sverige, eller ca 19 GWh årligen.

– Martin & Servera väljer att satsa på solenergi i södra Sverige för att det ger ökad produktion av förnybar el i den del av landet där också den största elförbrukningen sker. Solkraft har på kort tid blivit väsentligt mer konkurrenskraftigt och bidrar också till en bättre energimix givet att det mest är vind i norra Sverige som byggs idag, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera-gruppen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11