23948sdkhjf

Grönska förvärvar Bonbio – vill ut i Europa

Grönska har siktet inställt på Europa. Som ett led i expansionen köper vertikalodlaren nu odlingsföretaget Bonbio.

Grönska stadsodling har sedan 2014 utvecklat teknik för vertikal odling och driver sedan 2018 en en de största vertikalodlingarna i Europa i utkanten av Stockholm.

Bonbio har sin bas i Helsingborg. Företaget har skapat ett nyckelfärdigt koncept där alla steg i värdekedjan ingår, allt från hantering av matavfall till produktion av nya grödor.

– Vad som skiljer Grönska från andra aktörer i branschen är att vi är både ett foodtechbolag och en teknikleverantör. Tillsammans med Bonbios kunskap och innovation inom cirkulära lösningar kan vi skapa ännu bättre möjligheter framåt, säger Robin Lee, vd för Grönska, i ett uttalande.

För Grönska, som redan samarbetar med bland annat Coop, Ica och Mathem, är det också ett sätt att stärka sin position på marknaden inför en framtida expansion i Europa.

– Förvärvet innebär även att vi kan bredda vår kundbas, kombinera vår kompletterande expertis och således ge våra kunder en ännu mer integrerad lösning för deras särskilda odlingsbehov. Det gör det också möjligt för oss att stärka vår position med en ökad geografisk närvaro i västsverige och gå in som marknadsledande i vår kategori med sikte på Europa, säger Robin Lee.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078