23948sdkhjf

Nytt hållbart flerpack för flaskor

Sätten att minska plastanvändningen i förpackningar är många just nu. Senast i raden av innovationer på området kommer från VPK Group.

Företaget lanserar Ecogrip, ett alternativ i wellpapp istället för krympfolie för multiförpackning av ett brett utbud av flaskor. Studier visar, menar VPK, att såväl återförsäljare som konsumenter vill ha mer hållbara förpackningslösningar när de fattar inköpsbeslut. EU: s direktiv för engångsplast (SUP), som trädde i kraft den 3 juli 2019, syftar dessutom till att minska effekterna av vissa plastprodukter i miljön. Detta har fått stora varumärken och tillverkare att omvärdera sina förpackningsstrategier och söka efter alternativ, menar VPK

Ecogrip ersätter krympfolie för engångsflaskor mellan 330 ml och 1,5 liter, och ger en återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar wellpapplösning för flerpack. Ecogrip, anpassad till marknadens många olika flaskmodeller oavsett diameter, ger varumärken, återförsäljare och konsumenter en hållbar förpackning för fyra, sex eller åtta flaskor.

– Varje företag fokuserar nu på hållbarhet, säger Armin Höttges, VD på Blue Box Partners.

– Medan vi fortsätter att se förbättringar i återvinningsgraden på många förpackningslösningar, faller vissa sekundärförpackningar som krympförpackning i kategorin engångsplast som kan skapa problem om de inte görs kvitt på ett ansvarsfullt sätt.

– Detta har resulterat i ett stort tryck från regeringar, miljöorganisationer och konsumenter - som alla kräver förpackningar som är mer hållbara och lanseringen av Ecogrip levererar nu en lösning för alla varumärken som vill ha ett effektivt alternativ för flera förpackningar.

Den ergonomiska designen på Ecogrip gör det enkelt att transportera, hantera och förvara flaskorna, och wellpapp kan tryckas med en mängd olika trycktekniker för maximal synlighet för varumärket i butikshyllan.

VPK Group erbjuder, tillsammans med de andra medlemmarna i Blue Box Partners (Klingele Paper and Packaging Group, Hinojosa och Cart-One), expertis och kollektiv intelligens för leverans av lokala lösningar i hela Europa. Ecogrip är tillgängligt via alla Blue Box Partners-medlemmar och med både manuella och automatiserade förpackningsalternativ.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078