23948sdkhjf

Kaffeavfall blir möbel på Ica

I Sverige dricks det mer kaffe än på de flesta platser i världen, vilket i sin tur leder till en hel del kaffeavfall. Men det leder samtidigt till stora mängder avfall. Avfall som nu använts till att 3D-printa en fullt fungerande kaffebar.

Det är Löfbergs som tillsammans med det nystartade företaget Sculptur som använt sig av bland annat kaffebönans silverhinna och de stora Big bags som mycket av råkaffet levereras i för att skapa en kaffebar

– Det här är ett led i vår cirkulära omställning där målet är att generera noll avfall. Det handlar om att använda alla resurser i värdekedjan fullt ut för att minska påverkan på klimat och miljö, och för att lyckas med detta är vi beroende av samarbeten som det här, säger Anders Thorén, kommunikationschef på Löfbergs i en kommentar.

Tanken är att det ska tillverkas fler möbler med hjälp av det återvunna materialet men den första kaffebaren har redan levererats till Lilla Ica Lindvallen i Sälen.

– Superhäftigt att vi får vara med på ett hörn. Både utseende och doft signalerar kaffe, och det märks att återvinning och miljö är frågor som engagerar och intresserar. Vi har redan haft många kunder som ställer nyfikna frågor, säger Philip Wester, butikschef på Lilla Ica Lindvallen i Sälen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11