23948sdkhjf

ArcAroma och OptiFreeze går samman

ArcAroma och och OptiFreeze har efter att fördjupat sitt samarbete i november  nu valt att gå steget längre och slå samman de två företagen till ett. Beslutet om fusion togs av respektive styrelse i bolagen igår den 19 januari. 

ArcaAroma och Optifreeze har samarbetet i olika omfattningar sedan grundandet av OptiFreeze 2011, där ArcAroma var en av grundarna. Fördelarna med en fusion uppges vara större marknadsmöjligheter och synergier som kan leda till en kostnadseffektiv och accelererad tillväxt.

Det fusionerade bolaget kommer bli mindre påverkat av säsongsvariationer, få en jämnare belastning av organisationen och att få ett jämnare kassaflöde. Det fusionerade bolaget kommer bli mindre påverkat av säsongsvariationer, få en jämnare belastning av organisationen och att få ett jämnare kassaflöde.

– Fusionen skapar ett unikt bolag med en patenterad teknologibas inom Food Technology och Plant Technology, två högaktuella områden under stark utveckling och vår plan är att utveckla en global närvaro för att nå en världsmarknad. Det fusionerade bolagets samlade vetenskapliga kompetens är en tydlig styrka som kommer höja vår innovationsnivå och som även öppnar för möjligheter att attrahera och samverka med stora globala bolag, säger Johan Möllerström vd i ArcAroma i en kommentar

När fusionen är genomförd är målet att inleda processen för ett listbyte till Nasdaq Stockholm Small Cap. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.065