23948sdkhjf

Paulig satsar på laboratorieodlat kött

Paulig investerar via sin inkubator Pinc i start up-företaget Mirai Food. Det schweiziska företaget förädlar djurceller i laboratoriemiljö för att odla riktigt kött.

– Mirai är den andra generationens aktör inom detta område och har varit extremt snabba. Det tog dem bara sex månader att utveckla den första prototypen och vi är glada över att få vara med på det här teamets spännande resa. Mirai är en bra matchning för både Pinc och Paulig, då vi aktivt vill stödja utvecklingen av nya hållbara och hälsosamma livsmedel, säger Marika King, chef för Pinc i en kommentar.

Paulig fokuserar vanligtvis på växtbaserade livsmedel, men innovativ teknik öppnar nya vägar.

– Det handlar inte om att välja antingen växtbaserade livsmedel eller animaliska produkter. På Paulig ser vi det här som en ny valmöjlighet för konsumenter, låt oss se till att de får den, säger Marika King.

Mirai Foods är baserat i Zürich, Schweiz, och fokuserar i första hand på Wagyu-nötkött. Totalt deltog sju investerare i finansieringsrundan som förstärkt bolagts kassa med 2 miljoner euro. Finansieringen kommer att användas för att påskynda produktutvecklingen och omvandla prototyp till kommersiell produkt.

– Paulig har lång erfarenhet inom livsmedelsbranschen och är en perfekt partner för produktutveckling och distribution, säger Christoph Mayr, medgrundare och vd för Mirai Foods.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med svenska ekologiska bönor på burk
Stacky’s tar in kapital
Picadeli är på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
Utmanande kvartal för Midsona
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.156