23948sdkhjf

Söker patent för havremjölk som skummar bättre

Arc Aroma vill inte på den allt mer välfyllda marknaden för havremjölk. Bolaget har tillsammans med havremjölksexperterna på Cerealiq lämnat in en patentansökan för en ny innovation på området.

Bakom Cerealiq finns en ägargrupp med förflutet inom den svenska havredrycksindustrin. De står bakom flera patenterade uppfinningar och har nu i samarbete med Arc Aroma utvecklat en produktionsmetod som förbättrar havremjölkens skumningsegenskaper. Denna egenskap är, som bolagen framhäver i ett pressmeddelande, viktig vid framtagandet av olika kaffevarianter på världens kafféer.

– Nu när marknaden för vegetabiliska livsmedel har expanderat enormt är det extra viktigt att arbeta medvetet och fokuserat för att ta fram produkter av hög kvalitet och samtidigt utveckla framställningsmetoder som inte enbart pekar på spetskompetens men också gagnar konsumenten, säger Angie Triantafyllou, seniorforskare på Cerealiq och tidigare en av grundarna av Oatly.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094